Uw bestelling
Login

Over

Voorstelling

Sinds 1899 produceert Gevaert geweven band voor de mode industrie. Doorheen de jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in enkele specifieke productgroepen en is vervolgens in die niches uitgegroeid tot een mondiale speler.

Vandaag is Gevaert een gerenommeerd producent van geweven band voor bretellen en ceinturen, herenondergoed elastiek en elastisch broeksband.

Met een 100% ‘made in Belgium’ strategie, heeft Gevaert de volledige controle over het productieproces en kan het een consistente productie kwaliteit garanderen. 

Als specialist elastisch geweven band beschikt Gevaert over de know-how en technologie om naast de modische productgroepen  ook in technische markten actief te zijn.  

Productie technologie

Een modern machine park met meer dan 150 weefgetouwen, in combinatie met meer dan 100 jaar expertise in het band-weven, garanderen een hoog kwalitatief eindproduct. Naast het weven van band, kan Gevaert ook diverse eind-afwerkingen aanbieden:

Digitaal sublimatie printen - Een Gevaert Specialiteit

Een Gevaert specialiteit! Om het even welk logo/tekening of Pantone kleur kan gedrukt worden op een reeks basisbanden die wij in assortiment hebben.

Brandvertragend band - Een Gevaert specialiteit

Indien u op zoek bent naar vlamvertragend band kunt u  bij Gevaert terecht. Een nieuw ontwikkelde FR-finishing zorgt voor een vlamvertragende werking, getest volgens ISO 15025.

Ultrasoon snijden - Een Gevaert specialiteit

Naast standaard op rollen kunnen wij ons band ook ultrasoon gesneden leveren. Door middel van deze techniek garandeert Gevaert u; een precisie snede, mooi afgewerkte snijkanten en een exacte lengte.

Proudly made in Belgium

Gevaert Bandweverij zag zijn levenslicht in 1899, opgericht door Jean-Baptist Gevaert.  Onder de naam 'la rubanerie de Deynze' werd er toen reeds bretel- en ceintuurband geweven.

Deinze, de stad waar dit alles begon, is gelegen aan de Leie ofwel de 'gouden' rivier. Deze rivier was ooit de bakermat voor de vlasindustrie, en de regio groeide doorheen de tijd uit tot een textielregio met wereldfaam.  

Gevaert Bandweverij is trots om deel uit te maken van deze rijke geschiedenis.


Origin Label

Omdat de consument steeds meer aandacht besteed aan sociaal en ecologisch verantwoorde productie van kledij en accessoires, bieden wij vanaf nu een origin label aan, dat er op wijst dat het gebruikte band bij Gevaert is geproduceerd.

Het Gevaert origin label is beschikbaar in 3  formaten  zodat er voor ieder accessoire een aangepast label kan gebruikt worden.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met de verkoopafdeling. Zij zullen u hierover meer kunnen inlichten.

Waarden

Kwaliteit boven alles!  Gevaert doet er alles aan om zijn klanten enkel kwaliteitsproducten te leveren. Kwaliteitsgarens en een doorgedreven waakzaamheid doorheen alle productiestappen zorgen ervoor dat kwaliteit geen toeval is.


Profashional   Steeds aandachtig voor de laatste accessoire trends, blijft Gevaert zijn collecties up-to-date houden. Ieder seizoen komen er vernieuwingen bij die de collecties hun typische eigenheid geven.


It's good to be green!  Ecologie wordt als evidentie aanzien bij Gevaert, maar het kan niet genoeg herhaald worden. De impact op het milieu zo klein mogelijk houden tijdens het productieproces is dan ook een absolute prioriteit.